Waar kan ik u mee van dienst zijn

De plek in Nederland waar de focus volledig ligt op de medische en fysieke begeleiding van (top)golfers.
Aanmelden

Albert van Kasteel

Mijn naam is Albert van Kasteel, ik ben een gepassioneerd sporter en golfer. Na het afronden van de studie Fysiotherapie, in 1980 in Rotterdam, ben ik mij gaan specialiseren binnen diverse aandachtsgebieden. De holistische benadering was daarbij altijd het uitgangspunt. Mede daardoor heb ik in 1985 de opleiding Acupunctuur afgerond.

Golf is voor mij de ultieme sport, maar als zo velen worstel ook ik met mijn golfswing. Voor mij en daarmee ook voor anderen wilde ik daarom meer inzicht krijgen in de biomechanica van de golfswing. Na het volgen van diverse Golf Fysiotherapie gerelateerde opleidingen, onder andere bij dr. Greg Rose in Amerika, heb ik een beter inzicht gekregen in de lichamelijk aspecten van de golfswing.

De golfswing is complexer dan ik aanvankelijk dacht. Het lichaam wil altijd de weg van de minste weerstand volgen en 'om de beperkingen heen' werken. De compensaties die het lichaam hierbij eventueel maakt geven een vergrote kans op blessures en verkeerde balvluchten.

Als grondlegger van Golfkliniek Noord treed ik op als aanspreekpunt van de kliniek, en als zodanig kunt u bij mij terecht voor verdere informatie over onze diensten of eventuele samenwerkingen.

Met veel plezier hoop ik met mijn kennis een bijdrage te kunnen leveren aan uw golfspel.


Relevante opleidingen

Golfkliniek Noord

Erasmusweg 139
9602 AD Hoogezand
0598 397 176