Golf fitness

De plek in Nederland waar de focus volledig ligt op de medische en fysieke begeleiding van (top)golfers.
Aanmelden

Body-Swing Connection

Bij Golf Fitness wordt specifiek rekening gehouden met de 'Body-Swing Connection'. Om te bepalen wat goede oefeningen zijn wordt het lichaam eerst onderzocht. Aan de hand van de uitslagen van het onderzoek wordt een uniek oefenschema aangemaakt dat voor iedereen verschillend is. De oefeningen zijn erop gericht om de bewegingen die tijdens de swing worden gemaakt te versterken of te verbeteren.

Waarom Golf Fitness?

Wij geloven dat een golfer meer resultaat uit zijn spel kan halen als het lichaam fit en gezond is. Met gerichte oefeningen zult u merken dat u krachtiger, consistenter en efficiënter zult gaan swingen.

Golf fitness, wat is het?

Golfen vereist - net als andere sporten - veel training. Zodra er vermoeidheid optreedt, wordt het spel minder en de kans op blessures groter. Met name onder oudere spelers is er sprake van een verhoogd risico. Zo kan er een blessure ontstaan aan de banden, pezen of spieren. Herhalende bewegingen, een verkeerde houding en piekbelasting zijn daarvan vaak de oorzaak.

Met golf fitness wordt er gericht gewerkt aan het verbeteren van coördinatie, uithoudingsvermogen en kracht. Daarmee wordt de kans op blessures aanzienlijk verkleind.

Tijdens een middagje golfen wandelt u al gauw luttele kilometers over de baan. Het maakt een wereld van verschil of u dat met een goede óf slechte lichamelijke conditie doet. Voor uw spel, concentratie en natuurlijk het plezier is een goede conditie daarom een absolute must.

Met golf fitness wordt er getraind op alle belangrijke golf aspecten, waaronder bijvoorbeeld:

Golfkliniek Noord

Erasmusweg 139
9602 AD Hoogezand
0598 397 176