Diensten

De plek in Nederland waar de focus volledig ligt op de medische en fysieke begeleiding van (top)golfers.
Aanmelden

Echografie

Met echografie kunnen moeilijk te bereiken organen in beeld worden gebracht. Dit gebeurt door middel van niet hoorbare geluidsgolven, zogeheten shockwaves. Oorzaken van pijnklachten, van bijvoorbeeld spieren, pezen en gewrichtsbanden, kunnen op deze manier worden achterhaald.

De echografist wrijft met een echokop over het pijnlijke lichaamsdeel heen.

Op een monitor wordt vervolgens het lichaamsdeel in beeld gebracht.

Eventuele afwijkingen en beschadigingen worden daarmee zichtbaar. Aan de hand van de beelden kan de echografist direct de uitslag van het onderzoek bespreken en tegelijkertijd een behandelplan opstellen.

Een echografisch onderzoek duurt normaliter niet langer dan een half uur en is uiteraard volledig pijnloos en niet schadelijk voor het lichaam.

Bij welke klachten wordt echografie gebruikt?

Echografie wordt vaak gebruikt als regulier onderzoek geen uitkomst biedt. Veelvoorkomende klachten zijn bijvoorbeeld:

  • Spierblessure
  • Peesontstekingen
  • Slijmbeursontsteking
  • Verrekking of scheuring van het gewrichtskapsel
  • Verrekking of scheuring van de banden
  • Onderzoek naar cystes
  • Onderzoek naar lage rugklachten

Acupunctuur: het herstellen van het evenwicht

Acupunctuur is een oude Chinese behandelmethode, waarbij ervan uit wordt gegaan dat verstoringen in de energiebanen van het lichaam leiden tot lichamelijke en geestelijke klachten. Door met fijne naalden op bepaalde drukpunten te prikken, wordt de energiestroom weer in balans gebracht en verdwijnen de pijnklachten.

Veel voorkomende en goed te behandelen golfblessures zijn onder andere: Frozen shoulder, peesontstekingen, golfers elleboog en slijmbeursontstekingen.

Sportacupunctuur: sneller herstellen van een training of blessure

Sportacupunctuur heeft als primair doel om sneller te kunnen herstellen van een intensieve training of blessure. Sporten vraagt immers behoorlijke inspanningen en aanpassingen van het lichaam. Niet alleen het hart en de longen hebben het tijdens het sporten zwaar te verduren, ook spieren, pezen, gewrichten en botten lijden onder te zware belasting. En dan hebben we het alleen nog maar over de lichamelijke klachten, want wat te denken van de mentale weerbaarheid? Een heldere, gezonde geest kan het verschil maken tussen een prestatie en een topprestatie. Sportacupunctuur biedt uitkomst en kan ervoor zorgen dat sporters beter blijven presteren.

Benieuwd of sportacupunctuur voor u uitkomst kan bieden? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en persoonlijk advies.

Wervelkolom meting

Een wervelkolom meting breng bewegingsstoornissen aan het licht.

Golfers kampen regelmatig met lage rugklachten. Het blijft echter dikwijls gissen naar de oorzaak van de rugblessure, zelfs na uitvoerig en gericht onderzoek in het ziekenhuis. Een wervelkolom meting biedt in dit soort gevallen uitkomst.

Door middel van een zogeheten Spinal Mouse rugscan wordt op eenvoudige wijze betrouwbare informatie verzameld, waarmee de oorzaak van een rugblessure kan worden achterhaald. Bewegingsstoornissen komen daarmee aan het licht, die anders verborgen zouden blijven.

Bij klachten aan de wervelkolom levert de Spinal Mouse op eenvoudige wijze zeer betrouwbare informatie op.

Spinal mouse

Een Spinal Mouse rugscan is een mechanische meting. Een klein apparaat brengt de beweeglijkheid van de wervelkolom in kaart. De wervelkolom meting wordt vervolgens door de computer geanalyseerd, waarbij de meetgegevens verwerkt worden en overzichtelijk worden gemaakt. De verzamelde gegevens worden daarna vergeleken met normatieve waarden, om zo afwijkingen te herkennen.

Doordat dit vrijwel direct wordt gedaan, kunnen de resultaten tijdens de wervelkolom meeting al worden besproken.

Golfkliniek Noord

Erasmusweg 139
9602 AD Hoogezand
0598 397 176