Waarom Golf Fysiotherapie?

De plek in Nederland waar de focus volledig ligt op de medische en fysieke begeleiding van (top)golfers.
Aanmelden

Golf blessures

Golfers kampen regelmatig met op het oog onschuldige pijntjes, zoals een overbelaste spier of ontstoken pees. Als hier te lang mee door wordt gespeeld, kan de pijn echter snel verergeren. Met alle gevolgen van dien.

Doordat het aantal golfers de laatste jaren sterk is toegenomen, loopt logischerwijs ook het aantal blessuregevallen op. Zowel beginnende als meer gevorderde golfers overschrijden vaak hun fysieke grenzen. Ze gaan te lang door, raken gefrustreerd of ‘vergeten’ de warming-up.

De achterliggende oorzaak van golf blessures is echter vaak het gebrek aan een goede techniek. Een golfswing die eigenlijk niet bij u past leidt namelijk dikwijls tot een vervelende golf blessure. Dit komt omdat golfers deze natuurlijke beweging niet geheel onder de knie krijgen of de stijl van een ander proberen te kopiëren. Al snel zorgt dit voor onnatuurlijke en geforceerde bewegingen, wat resulteert in overbelasting van de knieën, polsen, ellebogen, schouders en (onder)rug.

Sportblessures, hoe voorkom je ze?

Het merendeel van sportblessures, met name bij golf, ontstaat dus als gevolg van verkeerde (of gebrekkige) techniek. Door de golf techniek – en in het bijzonder de golfswing – te verbeteren, kan het aantal blessures sterk afnemen.

Andere oorzaken van een sportblessure kunnen zijn:

Een goede voorbereiding kan dit soort sportblessures eenvoudig voorkomen.

Golfblessure behandelen

Voor veel golf blessures kan fysiotherapie uitkomst bieden. Sportblessures kunnen bijvoorbeeld worden behandeld door middel van oefeningen of massage. Ook kan fysiotherapie helpen bij het voorkomen van nieuwe blessures. Aan de hand van uitleg en trainingsschema’s kan de kans op een nieuwe golf blessure aanzienlijk worden verkleind.

Verschillende klachten, die vaker voorkomen bij golfers,  kunnen uw golfspel hinderen, denk hierbij aan:

Elke klacht heeft haar eigen oorzaak. Fysiotherapie kan hierbij een goed uitkomst bieden.

Golfkliniek Noord

Erasmusweg 139
9602 AD Hoogezand
0598 397 176